Adsense-top

Проф. Иво Христов: Жотева потъпка свободата на словото! Оставка.


БСП иска оставката на Бетина Жотева: Няма място в СЕМ!

Парламентарната група на БСП поиска оставката на члена на СЕМ Бетина Жотева заради заплахите и недопустимото й поведение спрямо журналиста Къдринка Къдринова по време на заседание на медийната комисия.
Декларацията прочете от трибуната проф. Иво Христов, съобщава „Канал 3“.
Декларацията прочете от трибуната Иво Христов. Тя е проявила недопустимо отношение към уважаван член на журналистическата гилдия, а СЕМ е не просто независим орган, но и стожер за гарантиране на независимостта на журналистическото слово в България, подчерта Христов. Това е абсолютно недопустимо и нарушава базовите принципи на демокрация.
„Ако има нещо, което сме извоювали за годините на прехода, това е свободата на словото. Член на СЕМ си позволява не да защитава свободата на словото, а да го потъпква. Длъжни сме да заявим, че член на СЕМ, който има подобно поведение, неговото поведение е несъвместимо с мястото му в тази институция. Проблемът е и политически“, заяви соцдепутатът.
ПГ на „БСП за България“ ясно заявява, че ще подкрепи всяка една журналистическа инициатива, насочена към свободата на словото. Държим ясно да подчертаем, че ще следим изкъсо този случай, декларира още Иво Христов.

Източник: ГЛАСОВЕ