Adsense-top

Борисов обяви война на президента Радев! Вижте какво вбеси Винету!


Борисов излезе от маротнките си и обяви война на президента Радев!
Досега премиерът стискаше зъби и се правеше на голям демократ пръв защитник на президентската институция и особено на човека, който отвя Цецка Цачева.
Но привидното примирие, или по-скоро примирение трая точно до мига, в който беше разсекретена стенограмата за КТБ. И до момента, в който българският военен хеликоптер падна в морето, а пилотът му загина. За пръв път Радев излезе от кожата си, защото пред очите му загина колега и спря да се държи „прилично“, по критериите на Борисов и пусна стенограмата за КТБ, за да отвори очите на народа какъв човек го управлява. И какви боклуци трета употреба купува за отбраната ни, които не само не ни пазят, но и убиват хора. Наши достойни мъже!
Разбира се, президентът запази хладнокръвие, не обвини директно премиера, че е купил ненадеждна летателна техника, а сведе глава пред нелепо загиналия си колега и после обяви, че разсекретява стенограмата. Срокът беше две седмици и до последно негласният говорител на Борисов – Плевнелиев виеше като койот, че е държавна тайна, но Радев беше непреклонен. В документа няма никакви тайни, освен глупостите, които някои участници бръщолевят вътре и между редовете се виждат лицата, които наистина са желали фалита на банката.
По повод нещастния инцидент Радев пък каза, че е настоявал неведнъж да се увеличат парите за отбрана. И настояваше за нов самолет. Всички помним, как Борисов отговори, че самолетите са последното, което ни трябва и ще си купим, но след години. Сега сме имали вертолети. Е, видя се какви вертолети имаме…Даже ги спряхме от движение.
Ние  сме купили най-добрия хеликоптер! – изрева Борисов. Загубихме вчера  50 милиона, като падна!   Тези пари са колкото коледните добавки на пенсионерите! – направи се на загрижен той и мимоходом спомена, че сме изгубили и пилота.
И веднага се нахвърли на президента. Искам да го питам аз Радев защо  единственият неговият шеф  – ментор  госпожа Корнелия Нинова, не подкрепи идеята за две процента от бюджета да отида за въоръжаване?  Защо единствените, които не искат нови самолети са БСП?
И излъга за кой ли път електората. Нагло и безцеремонно.
А Нинова му го върна с фин шут право в лицето. „Единствената ви грижа, господин Борисов е вашето лично оцеляване и това  на партията ви. Не е националният интерес.  При Плевнелиев единствената цел беше да свалите  законно избрано правителство и да се върнете на престола. При Радев сега е да шикалкавите и правителството ви за пръв път да изкара цял мандат.
На заседанието на КСНС пред всички отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО, защото нямало пари. Не ми отговорихте какво става с 3 млрд. излишък, въпреки че ви попитах къде са и защо  нямате 300 млн. лева, които да  осигурят  нормални условия за работа на полицаите. Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и казахте, че това ще го правите през следващите  15 години поетапно.  Вашият министър Горанов заяви, че няма да даде  2% от БВП разходите за отбрана.
Защо тогава да участвам в лъжата? Защо да гласувам два процента, като казахте не? Спрете да лъжете народа и не ни въвличайте във вашите лъжи!
Попитах Ви – защо го правите. Защо говорите нещо, което изобщо  нямате намерение да изпълните. А вие ми отговорихте – „за да не излезе, че противореча на президента  и да изглеждаме пред народа приятели“. Какво е това, ако не е пак лъжа? Предупредих избирателите, че няма да ги лъжем и го направих! А вие си лъжете колкото поискате!“ написа гневно Нинова във Фейсбук.
Отговорът на Борисов дойде светкавично. „Вече ще участвам на КСНС само, ако медиите са вътре и слушат и си записват какво си говорим. От тук нататък ще влизам на заседания, само ако то се  предава по телевизията, каза премиерът.
Борисов прекрасно знае, че заседанията на КСНС са секретни и са държавна тайна, която не може да се излъчва където и да било, защото касаят националната сигурност. Направи се на разсеян и обиден, излъга народа, че е жертва и иска прозрачност, но всъщност призова за нарушение на Конституцията, нарочно или без да се усети.
С тези думи той официално обяви война на президента!
Ще бойкотира заседанията. А ако го направи, следва политическа криза и нови избори!
Само че правилно ли си е направил сметката?
Радев има 70 процента одобрение, а Борисов едва 33.
Има ли смелост да продължи войната, или утре ще се обърне като палачинка уж в името на народа?
Няма смелост! Сигурни сме!
Даже сме готови да хванем бас, че Винету ще клекне, защото иначе губи всичко!
И ще разчита на късата народна памет, че не е казал това, която каза!
Писна ни от лицемерие!
А на вас?

Източник: Станислава Славова, Skandalno.net