Adsense-top

Калфин: Разликата между най-бедните и най-богатите у нас е седем пъти и половина


Според бившият външен министър обаче, ако България иска да влезе в еврозоната, трябва да направи това по собствени правила, за да не й ги наложат отвън
В България разликата между хората с най-ниски доходи и тези с най-високи доходи е седем пъти и половина, заяви в словото си на кръглата маса „Европа отново на път“ бившият вицепремиер Ивайло Калфин. 
Когато говорим за конвергенция, за сближаване, трябва да започнем това от самата страна, от нас, смята Ивайло Калфин. Той бе категоричен, че България трябва да се стреми към членство в еврозоната.
Според бившият външен министър обаче, ако България иска да влезе в еврозоната, трябва да направи това по собствени правила, които да изготви сама. В противен слуай, те ще й бъдат наложени отвън.
Европейският съюз се променя, откакто е създаден, обърна внимание Калфин. Новото е, че за пръв път от него излезе една страна – Великобритания, продължи Калфин.
Той открои основните предизвикателства пред Общността – кризата в еврозоната, мигрантският въпрос, тероризмът, трансатлантическите връзки. Според Калфин нито един от тези проблеми няма да се реши по по-добър начин, ако група стани се отделят, какъвто е един от сценариите в Бялата книга на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Източник: Гласове