Adsense-top

ВЛАДИМИР ПУТИН: «КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ДЕМОНИЗИРАТ РУСИЯ, НИЕ СМЕ СУВЕРЕННА И ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА»


В поредния фрагмент от филма на американския кинорежисьор Оливър Стоун, създаден на база интервютата му с руския държавен глава Владимир Путин, президентът на Русия говори за руските преимущества и недостатъци.
 Официальная резиденция президента США - Белый дом. Архивное фото
Президентът на Русия призна, че Русия като демократична и суверенна държава има своите преимущества и недостатъци.
«Както и да се стараят да демонизират Русия, тя е демократична страна. И суверенна. С това са свързани определени проблеми, но в това има и голямо преимущество», счита Путин.
Според него, броят «на страните, които могат да се похвалят със своя суверенитет, могат да се преброят на пръстите на ръката».
«Много страни са обременени от така наречени съюзнически задължения. Всъщност, те сами, по собствена инициатива са ограничили своя суверенитет», подчерта руският лидер.
Путин изрази увереност, че демократичното общество в Русия трябва да се развива поетапно.
«Разбира се, не е възможно да си представим, че от днес за утре при нас ще настъпят такива порядки като в САЩ, Франция или Германия. Обществото и държавата, като всеки жив организъм, трябва да се развиват постепенно, поетапно. Това е и нормалният процес на развитие», каза той.
Президент РФ Владимир Путин. Архивное фото
На снимката: Путин: руските спецслужби на следят гражданите на Русия
Относно руската политическа система Путин отбеляза, че свободната регистрация на партии създава проблем при избора от страна на избирателите.
«По повод многопартийността и възможността да се регистрира партия….Ние съвсем неотдавна напълно сериозно либерализирахме тези възможности. И възможността да се регистрира политическа партия и организация стана толкова достъпна, че при избирателя, както считам, ще възникне друг проблем — трудно ще се ориентира в многообразието на политическите предложения», отбеляза президентът на Русия.
За Украйна
По време на интервюто бе засегната и украинската тема.
«Философията на международната американска политика в тези регион се заключава в това, че в никакъв случай не трябва да се допуска сближаване между Украйна и Русия, защото някой вижда в това някаква заплаха. Някой счита, че това е източник на ръст на могъщество на Русия и на всяка цена трябва да се попречи на каквото и да било сближаване между Русия и Украйна», каза Путин.
Руският лидер отбеляза, че и в САЩ, а и в европейските страни има такива, които изхождат от други съображения, а не на базата на свободния избор на украинските граждани.
«Подкрепата на радикални елементи в Украйна, на националстически елементи, това е от гледна точка на тези хора печеливш подход. В този смисъл тези, които преследваха своите си цели, постигнаха целта си безупречно.», заяви Путин.
Според руския президент, «ако погледнем по-широко върху проблема, не от гледна точка на настоящата конфронтация и сплотените около себе си сателити на базата на някаква външна заплаха, а ако погледнем върху развитието на световната общност….25 години напред върху ситуацията в света, тогава би трябвало да променим философията на международните отношения».
Третата и четвъртата серии на филма на Стоун ще бъдат излъчени по телевизионния канал Showtime в сряда и четвъртък.

Източник: News Front