Adsense-top

Корнелия Нинова: ГЕРБ не предлагат политики за председателството на ЕС, а обсъждат плочките пред НДК

Резултат с изображение за изображение корнелия нинова

Научих се да нося повече отговорност. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНР, коментирайки какво е научила от избирането си на важния пост. По думите ѝ, всичките атаки срещу нея не успяват да я изненадат.
 „Информирах министъра на вътрешните работи, че срещу мен има заплахи. Не ходя с охрана, защото данъците на хората не трябва да се харчат за това. Дано да не се налага, но ако се наложи, ще използвам услугите на частна фирма. Няма да харча държавни пари за това”, каза още Нинова.  
 Може да имаме национално съгласие по важните теми – една от тях е бъдещото председателство на България на ЕС. Тази идея обаче може а се разклати по пътя на нейната реализация.
 Имаме пет възможности да развитие на ЕС. В България няма анализ каква позиция ще има България. А ние ще бъдем председател. Настояваме такива анализи да имаме.
Да не се допусне разделянето на Европа на група държави – развиващи се бързо и изоставащи. Тази тема трябва да бъде обширно обсъдена в парламента и да се вземе национално решение.
 В хода на председателството трябва да поставим и две – три наши теми. До този момент правителството няма мнение кои са тези важни теми. Те са: икономика, производство – малък среден бизнес с данъчни облекчения, социалната тема – бедност, доходи неравенства, третата е сигурност.  
 "След моето изказване в парламента, Борисов е наредил на министрите си да се свържат с мен. Казаха, че чак през септември ще са готови с предложения. Тогава е късно, бавят се. Забавиха се заради сформирането на ново министерство за европредседателството, не прадлагат политики, а обсъждат плочките в НДК", разкри Корнелия Нинова.
 Нинова призова ГЕРБ да каже позицията си относно квотите на ЕС за мигрантите. "Нямаме никаква яснота какво прави правителството. Каква позиция има”, добави тя.  Лидерът на БСП коментира, че от 160-те милиона, дадени ни от Брюксел, за охрана на границата не е използван нито лев заради административни обструкции. "21 километра от оградата по границата все още не са изградени четири години по-късно", каза още тя.
 Нинова също призова ГЕРБ да каже позицията си относно квотите на ЕС за мигрантите. „Нямаме никаква яснота какво прави правителството. Каква позиция има”, добави тя.   Лидерът на БСП също заяви, че 160-те милиона, дадени ни от Брюксел, за охрана на границата не е използван нито лев заради административни обструкции. 21 километра от оградата по границата все още не са изградени четири години по-късно, каза още тя.  
 "За тази година направихме така, че структурите ни в страната са по-добре финансирани. Правим програма за обучение и образование", похвали се Корнелия Нинова.
 В края тя беше помолена да коментира татуировката на ядсното си рамо. "Детска история, лично е. Одобрявам всичко, което не е прекалено", коментира Корнелия Нинова.

Източник: Епицентър.бг