Adsense-top

КАС официално реши - ЦСКА ще играе в Лига Европа

.

Арбитражният Спортен съд (КАС) в Лозана и УЕФА взеха официално решение да допуснат ЦСКА до участие в тазгодишното издание на Лига Европа. КАС е уважил молбата на ”червените”, което означава, че те ще имат право да участват в евротурнирите това лято.Така столичният гранд бъде част от жребия за първия квалификационен кръг на турнира, който ще се проведе в понеделник.
Решението означава, че финиширалият на четвърто място в Първа лига - Дунав (Русе) няма да играе в европейските клубни турнири. 
В най-скоро време се очаква, че новината ще бъде официално потвърдена и от сайта на ЦСКА. 
Ето и пълния текст на решението на КАС по казуса: 
"Спортният арбитражен съд отхвърли молбата за временни мерки по жалбата на новосъздадения клуб ПФК ЦСКА София АД (ЦСКА-София) срещу Европейската футболна централа, свързано с решение на УЕФА от 29 май 2017 г."
"В това решение УЕФА отказва молбата на ЦСКА-София за изключение от т.нар. "тригодишно правило". Т.е., правилото, според което желаещият да получи лиценз за Европа клуб трябва да е регистриран член на УЕФА в последните три години."
"Като следствие, Европейската футболна централа индикира, че ЦСКА-София няма да може да кандидатства за лиценз за клубните ? турнири за сезони 2017/2018 и 2018/2019."

Източник: FrogNews