Adsense-top

Бойко: След повече от два часа Ердоган омекна! Отношението му се промени! (Видео)

Ердоган беше много недоволен от отношението на Европа към Турция, но омекна, обяви премиерът Бойко Борисов в самолета, след като отлетя от Анкара сред срещата си с турския президент.
„След като поговорихме повече от два часа, изведнъж отношението му се промени. Трябва да правим взаимни компромиси“, разказа Борисов пред журналисти, цитиран от „Труд“.
Двамата се срещнаха в президентския дворец Аксарай в Анкара. По време на срещата премиерът е подарил на турския президент реплика на античен златен съд. Турският президент подарил на българския премиер пушка. Той възнамерява веднага да я предаде в хранилището за подаръци на Министерски съвет.
Борисов обяви, че предмет на разговора им е бил митническият съюз, Черноморското сътрудничество, както и енергийните проекти.
„Като пуснат „Турски поток“, Русия ще спре газа на Украйна и нашите тръби ще останат празни, трябва да направим всичко възможно да не стане така“, обясни Борисов.
Исках да науча малко повече от кухнята, добави премиерът.
„За всички е ясно, че ние сме входът от Азия към Европа. Съседът ни Турция има напредък и ние трябва да направим така че да има нормални отношения“, коментира той.
Борисов отчете ролята на Турция за намаляване на бежанския натиск. Той се надява да се изгладят отношенията между ЕС и Турция, за да продължи това добро сътрудничество.
Борисов ще продължи да настоява за продължаване споразумението за бежанците. Освен това той отчита и важността на южната ни съседка за енергийните ни проекти. Според него азерски газ трудно би стигнал до Европа, без да мине през Турция.
„Длъжни сме да се върнем в играта“, заяви Борисов по отношение на желанието ни да имаме енергийна независимост. ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ПРЕЗ ТОЗИ ЛИНК:
http://epicenter.bg/article/Borisov-razkazva-za-sreshtata-s-Redzhep-Erdogan–Na-zhivo-/129876/2/0