Adsense-top

„Макс телеком“ изчезна, фактурите им – не!


Издирвам връзка с тази фалирала компания, пише смутен гражданин на фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“!Ето и текстът на писмото:
Пиша ви във връзка с тази компания, наясно ли сте, дали е фалирала?
Получавам фактури всеки месец, но от началото на март офисите им изчезнаха.
Както и услугите, които предоставяха.
Никой не отговаря и на националния им телефон.
Няма къде да си прекратя и договора.
Бихте ли ме посъветвали, как да постъпя?
Гледам на тяхната страница доста хора се оплакват и са сезирали кого ли не.
Притесняваме факта, че получавам фактури за нещо, което не ми предоставят,и няма къде да заплатя, но със сигурност един ден ще се сетят да си поискат парите по съдебен ред!
Не е ли това поредната Измама и поредното Безобразие в нашата родна мила страна.
Ще ви помоля ако имате възможност да пратите писмото ми до всички медии, знам че имате връзка с тях и да научим най – накрая истината за тази компания.
С уважение: Ваш верен последовател.
Проверка на фейсбук страницата на „Макс телеком“ показва, че тя прелива от подобни въпроси, коментари и притеснения. Хората са потресени, че няма с кого да се свържат, за да си прекратят договорите, а фактурите им идвали всеки месец.
Ако някой има връзка с хора, работили в нея, или с нейни босове – нека помага!
Припомняме, че още през март т.г. се появиха първите информации за фалита на „Макс телеком“. Ето какво пише сайтът ПИК в тази връзка:
Един от доставчиците на интернет услуги у нас- фирмата „ Макс Телеком“, продължава да се гаври със свои служители. Над 150 човека не са получавали заплати от месеци, никой не счита за необходимо да информира хората дали изобщо някога ще получат нещо. Опарените мъже и жени са потънали в заеми и напускат един по един. Началниците се опитват да задържат част от тях с обещания за пари под масата. За целият този ужас разказа в писмо до ПИК вече бивша работничка във фирмата.
Ето разказът за забатачените заплати на работничката пред ПИК:
„Моето име няма значение, защото моят глас е гласът на още над 150 български граждани. Всички ние до скоро работехме в Макс Телеком ООД – 4 мобилен оператор в България, едно наистина прекрасно място, с ясна структура, добри условия на труд, прекрасен колектив и типично за България самозабравило се ръководство. Макс Телеком ООД се представлява като управител от г-н Андрей Расийски, той работи за компанията от 2013 г. към днешна дата. Андрей Расийски има MBA от IE Business School в Испания, както и магистърска степен по „Компютърни науки“ от Нов Български Университет. Макс Телеком е собственост на г-н Даниел Купсин и „MT Management“ с изпълнителен директор Алфред Дийтъл. Г-н Даниел Купсин израснал в Ленинград – Санкт Петербур, завършва гимназия в Швейцария, получава бакалавърска степен във Вашингтон, години наред обикаля света и изгражда проекти. Решава да изгради и проект в България и така си купува мобилен оператор. Всичко върви по план до Февруари 2017. Разказвам Ви накратко за тези хора, за да разберем, че те са образовани и умни хора, което ги задължава да имат бизнес етика и чисто човешки морал.
Нека Ви разкажа историята ни…
През м. Октомври 2016 година започна да се усеща лек дискомфорт, вместо обичайните известия за заплати в края на месеца получихме известия за събрание на колектива. На това събрание ни информираха и помолиха за разбиране по повод закъснение на заплатите за м. септември необходими за изплащане през м. Октомври.
Беше ни обяснено, че в момента компанията е в търсене на нов стратегически партньор и че е в името на едно по-добро и светло бъдеще за нас и компанията. Забавянето беше в рамките на 3-4 дни и всички го приехме съвсем нормално с пълно доверие към ръководството, отценявайки откровеността им да ни държат на светло за всичко случващо се в компанията. Мина Октомври дойде Ноември и пак същото мило известие за събрание…вече си бяхме харесали нов стратегически партньор, но още преговаряхме и така 7 дневно закъснение на заплатите. С леко недоверие отново всички подкрепихме ръководството и чинно изчакахме с ясната уговорка, че поне за Коледа може да ни дадат заплатите. Ръководството беше великодушно и на 23 декември 2016 имахме превод на работната ни заплата за м. Ноември 2016, това всъщност е и последната работна заплата, която ние сме взимали, а изработените ни са до м. Февруари 2017 включително.
Месеци наред бяхме заблуждавани, че всичко, ще бъде наред, че имаме партньор в лицето на Булсатком, че имаме гаранционен фонд за заплатите ни, че за ръководството ние сме приоритет.
Лека полека започнахме да получава бюлетини за напуснали колеги от всички етажи на компания, докато един ден лъжите не натежаха твърде много и не се събудихме от този „сън“, че всичко ще бъде наред. Цялата магазинна мрежа затвори в рамките на един единствен ден, Цялата входяща линия на центъра за обслужване на клиенти на Макс Телеком си тръгна в един единствен ден, последваха Цялата изходяща линия, технически отдели, бек офис, администрация. Междувременно се срина и услугата на компанията в цялата страна, а лъжите се трупаха днес – утре. Започнаха се предложения под масата – „Остани ще ти дадем една заплата“… Към днешна дата 06.03.2017 изгледи да си получим трудовите възнаграждения възлизащи на минимум 3500 лв. на човек са минимални. Информацията, която получаваме е нулева придружена с вдигане на рамена и уклончиво „Не знам…“.
Пиша Ви, защото сме отчаяни и имаме нужда от подкрепа. Сезирани са всички институции имащи отношение към случая ни, без резултат към днешна дата, а компанията тихо и кротко планира своята несъстоятелност, за това ни трябват по-бързи и ефективни мерки от българската администрация.
Разговаряхме с много ваши колеги и всичките ни обърнаха гръб, защото цитирам „случая Макс Телеком е конфликт на интереси“. Да има конфликт на интереси, интереса на 150 български семейства, 150 български граждани, потънали в заеми, живеещи на успокоителни и в тотално мизерия последните месеци, чакащи да дойде най-после сряда-петък по волята на един чуждестранен бизнесмен.
Каква ирония е това, че г-н Купсин има успешен бизнес в Москва, дали там би си позволил нещо подобно, дали институциите биха го позволили и дали националните им медии биха подминали случая, защото е неудобен?
Ние просто искаме да получим това, което сме си изработили с много труд, лоялност и пълна отдаденост в 4-тият мобилен оператор в България. Бихме искали да напомним на г-н Расийски, г-н Купсин и г-н Алфред Дийтъл, че в България има много млади, умни, креативни и отдадени хора, много от тях са били част от този екип и е унизително да смятат, че така лесно могат да погазят правата на толкова много български подчертавам български граждани.
Ние всички бивши служители на МАКС ТЕЛЕКОМ ООД, благодарим предварително за съдействието и за вярата, че в България може да се случват нещата без да е нужно да сме част от малцинство, част от емигрантски поток или от поредната акция „Кюфте срещу глас“.
Ние имаме глас и се надяваме да има кой да ни чуе!
ПИК