Adsense-top

Вижте докъде стигнаха пипалата на Октопода в България!


ОЛАФ ни зашлеви поредния шамар, от който никого  не го заболя.
Бяха извадени данни, че водещите държави по злоупотреби с еврофондове  са Румъния, България и Унгария. Ние сме на второ място след Румъния и яко  цицаме европари.  Не за държавата разбира се, а за джобовете на безпардонните ни и нагли  политици. Тези данни са изнесени в годишния доклад на Европейската служба за борба с измамите с еврофондове. А измамите у нас са станали в голямия си  процент при  източването на  земеделските субсидии и подпомагането на бедните райони.
Проверени са  1400 сделки, а най-фрапантната е, че ЕС е платила  1.3 милиона евро за предприятие за замразени зеленчуци у нас, което не е построено, както е по проекта, а  парите са потънали нейде и използвани в противоречие с правилата за еврофондовете..
Най-много намирисвала поръчката за оборудване на „предприятието“, и проверката показала,   че става дума за измамно раздуване на цените и голяма злоупотреба с евросредства.
На всичкото отгоре от ОЛАФ съвместно  с български следователи открили,  че целият проект по нито един показател не отговаря на условията дори за кандидатстване за финансиране от еврофондовете, а парите били отпуснати…
През 2015 година агенцията е направила рекорден брой разследвания –  304. Започнати са нови 219 проверки,  а са докладвани още 1440 сериозни случаи за крупни злоупотреби.
Според генералният секретар на ОЛАФ Джовани Кеслер,  у нас рязко е скочил броят  на засечените измами след 2013 година. Кражбите са се увеличили буквално лавинообразно и бизнесмени са се облагодетелствали неправомерно от отпуснатите пари. А зад гърба на бизнесмените стоят пък крупни фигури от политическия ни живот, но това, разбира се, не е споменато в доклада. Трябва да се досетим сами.
За сметка на това Държавния департамент на САЩ не беше така деликатен и в свой доклад обяви, че България е най-корумпираната страна. Корупцията е от ниво чиновник и засяга чак най-висшите кръгове, а народът няма вяра нито в правителството, нито в институциите. Хората не вярват в почтеността на бизнесмените и на прокуратурата, защото   непрекъснато стават свидетели как се нарушават правата им.
Дотук добре.
И без ОЛАФ и Държавния департамент, ние си знаем, че сме корумпирана държава с корумпирани политици.
Въпросът е защо управляващите се правят, че не виждат докладите и не взимат никакви мерки.
И в двата доклада се твърди, че сме залети от корупция. Или иначе казано сме затънали до ушите в мизерия, а политици и бизнесмени крадат като за световно.
Данните са от последните три години, но и преди имаше подобни доклади.
В случая е закономерно да зададем въпроса, защо няма нито един осъден за корупция у нас? Има само обвинени, чиито дела се влачат с години и накрая съдът ги оправдава. А световните агенции направо ще ни проглушат ушите, че политици и бизнесмени крадат нагло и като за последно.
Днес Лиляна Павлова се появи по телевизията и обясни, че докладите за България са така негативни, защото опозицията изкарвала кирливите ризи на управляващите и ги развявала.
Е, браво!
А ако нямаше кирливи ризи, какво щеше да вее? Или опозицията сама ги е и изцапала?
И докато родните управляващи и опозиционери си размятат мръсното бельо по телевизионния екран, народът изпада в още по-голям гняв.
Чуват се буйни гласове – да влезем в парламента и да ги изметем всичките, както направиха в Македония!
Чуват се и  други, примирени гласове- те си крадат, а ние нищо не можем да направим. Освен да избягаме в чужбина.
Нищо не можем да направим ли? Можем, братя, можем!
Преклонена главица сабя не я сече, но не се ли наведохме прекалено много?
Не си ли я преклонихме толкова, че заприличахме на щрауси, а точно в такава поза ни харесват управниците ни. Разтреперани и безпомощни!
Но ако не ни пука вече какво се случва с нас и че сме стигнали дъното, това ли ще завещаем на децата си?
Една оглозгана и ограбена страна и чорбаджии, които са ги направили по рождение роби.
В робство ли ще живеят и децата и внуците ни?
Стегни се народе!
Извади тази робска глава от пясъка, защото друг изход да оцелеем като държава нямаме.
Наглите ни управляват!
Свобода или…свинец!

Източник: Станислава Славова, Skandalno.net