Adsense-top

Почти всички пият този вид прясно мляко, и то ежеднвено! 5-те тайни за него ще ви ОТВРАТЯТ! СПРЕТЕ!

Резултат с изображение за изображение бутилки с прясно мляко

Много хора по света избират за своя ежедневна напитка прясното мляко – дали самостоятелно, дали с кафе или чай, дали под някаква друга форма. Според новите тенденции, хората започнаха да си купуват един точно определен тип прясно мляко – обезмаслено. За него има обаче 5 тайни, които ще ви накарат да не глътнете и глътка повече от този боклук.
1. Обезмасленото мляко започва като тебеширена, разводнена, синееща се течност. Преди да го продават обаче, производителите добавят мляко на прах, което възстановява плътността и другите свойства.
2. Измислено е за печалба, не да е здравословно. В най-добрия случай, научните доводи да се извличат мазнините от прясното мляко са спорни. Истината е, че то е един отпаден продукт, който остава лед като си направят сметаната, но който могат да продават на доста добри цени и с голяма печалба.
3. Съдържа следи от антибиотици, телесни течности и ГМО. В големите фабрики-ферми хранят кравите с царевица, а не с трева, и то с ГМО царевица. Техният ненатурален хранителен режим и мизерията, в която ги държат, подтикват към употребата на силни антибиотици. Не е рядкост кръв и гной да попаднат в млякото – FDA позволява до 750 милиона клетки гной на литър. Доста отвратително, нали?
4. Рекомбинантни говежди растежни хормони. Антибиотиците не са най-лошото. Освен тях, кравите получават хормони за растеж, познати като rBGH. Те са генетично модифицирани от крави и говеда, за да увеличат продукцията на мляко.
5. Няма хранителна стойност. За разлика от истинското мляко, това няма същият „заряд“, защото е основно вода и други добавки. Силата на прясното мляко е в съставките, които се оказват разтворими в мазнините. Когато извлекат мазнините, извличат и тях. Тоест, давате пари за нищо и половина.

Източник: spodeli.eu