Adsense-top

Столичани плащат по 500 лв. за стол на концесионера “Софийска вода”

Резултат с изображение за изображение каса софийска вода

Концесионерът "Софийска вода" купува офис столове на средна цена 506 лв., с ДДС, става ясно от обществена поръчка, обявена в петък.
 Става въпрос за доставката на общо 90 стола – 60 посетителски и 30 за служители. Общата стойност на поръчката възлиза на 45 600 лв., с ДДС, информира БГНЕС. Възложител по проекта на договор се явява Арно Валто Де Мулиак – изпълнителен директор на "Софийска вода" АД.
 Столовете са необходими за оборудването на два посетителски центъра на Софийска вода – в МОЛ в ж.к. "Люлин" и в ЦУМ, става ясно от документацията. 30-те стола за служителите трябва да издържат минимум 110 000 сядания, да са въртящи се на 360 градуса, да позволяват регулиране на височината, както и да са направени от поне 75% рециклируеми материали, да издържат минимум 140 кг натоварване.
 60-те стола за посетители трябва да също да издържат минимум 110 000 сядания, да издържат натоварване над 140 кг. и да са направени от поне 75% рециклируеми материали.
 Справка в сайтове за продажба на офис-оборудване показва, че качествени столове, с технически параметри, като обявените от “Софийска вода”, могат да се намерят и на цени далеч под 500 лв., с ДДС.
 БГНЕС припомня, че от Деня на лъжата - 1 април 2017 г., цената на водата, която столичани плащат на френската фирма, бе повишена от КЕВР с 18%.

Източник: Епицентър