Adsense-top

3000 в Асеновград реват "Бойко - пе**раст" и "Мутрите вън"...

Между 2500 и 3000 души излязоха на протест в Асеновград по повод пререканията между група мъже, които нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Въпреки, че поводът бе поредната “цигания” в държавата, протестът бързо се превърна в антиправителствен и бе превзет от лозунги срещу Бойко Борисов и шайката му.
“Бойко Борисов - педераст” и “Оставка на мутрите” бяха основното, което викаха протестиращите. В добавка и мощното “Българи-юнаци”.
Добре е да припомним, че падането на първото правителство на Бойко бе предшествано от анти-ромски протести, на които отново основният рев беше срещу Бойко Борисов. Това отново стана след циганско изстъпление, което изкара хиляди хора по улиците на София. По-късно в Благоевград около 3000 души се събраха на протест срещу монополите, а малко по-късно Бойко бе изгонен като куче от десетки хиляди народ пред парламента.
ГЕРБ създават състояние на безвремие и абсолютна несигурност, която изкарва народа по улиците при всеки най-малък повод. Хората не виждат перспектива, и се опитват чрез протест да направят някаква промяна.
Снощи към 22.00 часа протестиращите са започнали да се разотиват. Част от тях са били пред Районното управление, друга част пред кметството. По-рано те са се насочили към ромската махала, но са били спрени от служителите на реда и евентуалният сблъсък е бил предотвратен.
Няма информация за пострадали, общественият ред е възстановен.
На място са екипи на жандармерията, специалните сили и полицейското управление. Те са взели необходимите мерки да не се стига до ситуации, които да застрашават човешкото здраве или живот. Служителите на реда ще останат на нощно дежурство в Асеновград.
Треньорът на отбора по гребане Камен Куцев заяви пред Дарик, че се разграничава от похода към ромската махала. Това е станало поради гнева на народа, не е контролирано. "Аз исках да го направим пред кметството, по съвсем друг начин. Не исках точно така да бъде."
Той допълни още, че се възхищава на указаната подкрепа, но не иска да бъде всявано напрежение. "Децата горе-долу се поуспокояват, но все още има напрежение при тях.", сподели Куцев.
Проблемите с циганите стават все по-големи. Заради дребни спречквания се събират на огромни тумби и бият обикновени граждани. Рано или късно ще се стигне до погром в някоя махала, след което ситуацията ще стане неконтролируема. След четвърт век държавно безхаберие, накрая ситуацията ще се реши от народа от долу, и хаотично.

ГНюз