Adsense-top

Шведът Ралф ще се размине с глоба от 1000лв!…


Най-вероятното наказание за чужденеца ще бъде глоба в размер от 1000 до 5000 лв, предаде 24chasa.bg
Шведът Ралф Сундберг, изритал безпричинно камериерка в лицето в Слънчев бряг, ще обжалва ареста си, научи “24 часа”. Той ще се яви в Бургаския окръжен съд на 15 юни, където отново ще настоява за по-лека мярка – домашен арест, подписка или парична гаранция.
Това най-вероятно ще наложи удължаване срока на разследване с още една седмица, коментираха от прокуратурата в Несебър.
Срещу 53-годишния Ралф Сундберг бе образувано бързо производство, което трябваше да приключи в 7-дневен срок. Заради жалбата на шведа пред Бургаския окръжен съд обаче срокът ще бъде удължен.
В момента чужденецът се намира в единична килия в следствения арест към бургаския затвор.
Сундберг е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г.
Тъй като шведът е с чисто съдебно минало, а нанесената телесна повреда се води лека, незастрашаваща живота, той няма как да бъде осъден ефективно, коментират юристи. Най-вероятното наказание за чужденеца ще бъде глоба, която е в размер от 1000 до 5000 лв., обясняват запознати.
Ударената камериерка Диана Петкова е твърдо решена да заведе паричен иск срещу Сундберг, който най-вероятно ще е символичен, в знак на засегната чест и достойнство. Ако делото срещу шведа приключи по реда на бързото производство, пострадалата няма да има възможност да се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Затова след приключване на делото ще заведе ново, гражданско прозводство.
Камериерката все още е в шок от травмата. Нейни близки разказаха, че не може да спи и от няколко дни посещава психолог.

Източник: 24chasa