Adsense-top

1лв. = 1 €


Вицепрезидентът на Европейската комисия за еврото Валдис Домбровскис заяви, че всички държави-членки на Евросъюза, без Дания, са поели ангажимента да въведат еврото.
И този „ангажимент“, според брюкселския чиновник, когото никой не е избирал и никой не познава, трябва да бъда в най-скоро време изпълнен.
Следователно този Валдис, вместо да си стои в Литва, Латвия или Естония, се е намърдал  в компанията на брюкселските слуги на Мега корпорациите и се опитва да разпорежда на  СУВЕРЕННИТЕ  държави.
Но да продължим с излагането на фактите. В подкрепа на Домбровскис веднага скача неговият „колега“, еврокомисарят по финансите Пиер Московиси, който в прав текст заявява, че страните, които още не са приели еврото ще бъдат принудени от Брюксел да го приемат, защото…в ЕС трябвало да има „единство“.
Никой, обаче от западната и източната журналистическа гилдия не задава въпроса как може да има „единство“ между богатия и бедните?  Между господаря и слугите?
Лошото е,  че замяната на националните валути с еврото, не е единственият данайски „подарък“ на Брюксел. Чиновническата каста иска да има ПЪЛЕН КОНТРОЛ над държавите и народите.
Затова Европейската комисия предлага да се направи  единно „финансово министерство“ на ЕС. Това ЕС-овско финансово министерство ще „надзирава“ бюджетите на страните.
И което е много по-абсурдно, „европейският“ финансов министър ще бъде председател/разбирай началник/ на финансовите министри на страните членки.
Абсурдите обаче не свършват дотук. Брюксел иска този „европейски“ финансов министър да има право да разпорежда на националните финансови министри какъв бюджет да правят и кои да бъдат приоритетите им.
С други думи един чиновник, който е назначен незнайно от кого,  ще бъде най-могъщият човек в Евросъюза. И ще има неограничена власт над държавите.
По този начин Брюксел удря гъбата на националните държави и ги прави просто територии, пряко подчинени на Германия и  Франция. Защото държава, която няма собствена валута, собствен монетен двор и собствена бюджетна политика,  НЕ Е ДЪРЖАВА.
Сега соросоидите в България разбраха ли защо Великобритания избяга презглава от Евросъюза?  И защо Швейцария изобщо не влезе в него и отказа категорично и безусловно?
Но не е само това. Ако приемем еврото, моментално в етикетчетата на стоките,  1 лев ще стане  1 евро. Но заплатите и пенсиите ще се намалят автоматично наполовина.
Тогава, пита се в задачата, как 80% от българските граждани, които и сега не могат да вържат двата края и според експертите са на границата на социалното изключване…Как тези хора ще оживеят, ако цените останат същиге, но заплатите и пенсиите се намалят наполовина?
Истината е, че няма да оцелеят. И ще ни залее нова вълна от клошари, престъпност и зверщина. Докато не изчезнем съвсем.
А еврото ще устройва чудесно само едрия бизнес и финансовата олигархия. Защото цялата им банкова наличност изведнъж ще премине от лева в евро. И ще получат свободен достъп до своите западни приятелчета далавераджии от другите страни-членки.
Тогава далаверата с продаването на нашето национално богатство ще се развихри съвсем под благовидния предлог за свободно движение на стоки и капитали. Защото свободното движение, което имаме сега, ще стане още по-свободно. И  финансовите и стокови далавери ще станат още по-големи. Докато всичко, което ни е останало не премине в чужди ръце.
Ето затова, ние от екипа на Skandalno.net,  говорим непрекъснато, че трябва час по-скоро да напуснем този смъртоносен капан на ЕС и НАТО, в който ни вкараха политиците.
Но това няма да стане, ако чакаме със скръстени ръце. Трябва обикновените хора да се обединим и да протестираме. Ако искаме да има България за нашите деца.

Източинк: Иво Македонски, Skandalno.net