Adsense-top

Нинова: Изказването на Путин е сигнал към нас


„Изказването му е изненадващо и неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да го защитим. Сигурно това е някакъв сигнал към нас и трябва да го разчетем. Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и МВнР са достатъчни”. Това коментира в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изказването на Владимир Путин, че славянската писменост идва от македонската земя.
„Кабинетът „Борисов 3” започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ, нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето, нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха”, коментира още в предаването Корнелия Нинова.
По повод поисканите оставки заради скандала с нацистките снимки на представители на Обединените патриоти, тя заяви, че поведението на някои представители на тази партия не е европейско и цивилизовано.
„Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие”, поясни Нинова.
На въпрос дали исканото от Нинова отстраняване на Георги Гергов заради срещата му с главния прокурор е всъщност разчистване на терена вътре в партията, тя заяви, че партията е проявила принципно отношение и не е целяла това.
„Член на ръководството на БСП няма място в такава среща”, категорична бе Корнелия Нинова.
Попитана дали българските политици се страхуват от главния прокурор, независимо кой е той, тя заяви, че това не е така.
„Подкрепихме това той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят”, заяви Нинова.

Източник: Гласове