Adsense-top

Бойко Борисов: Има политически партии, налепени като кърлежи по магистрати!

Резултат с изображение за изображения бойко борисов

Министър – председателят Бойко Борисов смята, че има политически партии, които се лепят като кърлежи върху съдебната система. Затова и неговият призив към магистратите е да се фокусират върху важните неща.
 "Обществото очаква от тях хубави действия и справедливост. Колкото по-малко им се месим, по-добре. Това са най-интелигентните хора и за мен е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото", заяви той, цитиран от Новини.бг.
 Борисов отказа да говори по темата дали председателят на ВКС Лозан Панов се е явявал на предизборни събития на "Да, България". Припомни, че вече е приел среща с него и са разговаряли за проблемите в съдебната система. Премиерът поканил председателя на Върховния касационен съд (ВКС) да присъства и на инспекцията на новата сграда на Софийския районен съд.
 "Има налепени кърлежи по магистрати. Не съм визирал никого", добави още премиерът.
 Борисов говори и по друга актуална тема - закупуването на нови изтребители. В тази връзка той каза, че е учуден как за 1 месец е бил направен конкурсът. По думите на Борисов нови самолети ще има тогава, когато има готовност да се закупят. На този етап ще се разчита на завода "Авионамс" за поддръжка.
 Премиерът обясни още, че именно президентът Румен Радев в качеството си на началник на Военновъздушните сили преди година е уверил, че нашите МиГ-29 могат да бъдат ремонтирани.
 По повод назначението на скандалния член на "Атака" Илиан Тодоров за областен управител на София, Борисов каза: "Съвестта ми е чиста, защото никакъв друг вариант нямаше, а Патриотите настояваха за това".

Източник: Епицентър.бг