Adsense-top

Съдебната палата е облепена с обидни плакати срещу Лозан Панов


На плакатите Лозан Панов е наречен "съдия на олигархията" и са изобразени бизнесмените Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев плюс политика Христо Иванов , съобщава OFFNews.
В деня, в който ще се проведе Марш за европейско правосъдие, София осъмна с контраплакати. В центъра на града са разлепени постери с лика на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Той е изобразен като кукла на конци, а зад него могат да се видят образите на бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, бизнесмените Иво Прокопиев и Огнян Донев, които са и издатели съответно на "Капитал" и "Клуб Z" и собственика на КТБ Цветан Василев.
На плаката пише "Съдията на олигархията". Голяма част от плакатите са разлепени в района на Съдебната палата, където се помещава ВКС.
Лозан Панов, заедно с няколко свои колеги във ВСС, поиска разследване на случаите със записите на "Двете каки" и срещата на Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. Оттогава той е мишена на постоянни нападки, както от мнозинството във ВСС, подкрепящо главния прокурор, така и от медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски, пише OFFNews.
Лозан Панов и Бойко Борисов се срещнаха миналата седмица в Министерски съвет. На срещата председателят на ВКС предложи продължаване на дебата за съдебната реформа с нови промени в Конституцията, но идеята му срещна отпора на правителството в лицето на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и правосъдния министър Цецка Цачева.

Източник: Гласове