Adsense-top

Конгресмен поиска импийчмънт на Тръмп

Конгресмен поиска импийчмънт на Тръмп

Американски конгресмен поиска официално започването на процедура за сваляне от власт на президента Доналд Тръмп, съобщиха американските медии.
Конгресменът от Тексас Ал Грийн заяви, че иска импийчмънт на държавния глава заради погазване на правосъдието. „Не правя това от политически мотиви“, заяви конгресменът.
През последните седмици на няколко пъти се заговори за импийчмънт на Тръмп, но за първи път конгресмен иска започване на правна процедура срещу държавния глава.
Доналд Тръмп си навлече гнева на конгресмена заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. Заповедта бе издадена в момент, в който службите разследваха предполагаемите връзки между президента и Кремъл.
Американският държавен глава отрече да има каквито и да е контакти с Москва и заяви, че демократите използват руската карта, за да оправдаят провала си на президентските избори.
„Искам импийчмънт на президента, защото вярвам във великите идеали, зад които стои тази страна. Свобода и правосъдие за всички. В тази страна никой не е над закона“, заяви конгресменът, според когото демокрацията е в риск.
Източник: fakti.bg