Adsense-top

Фейсбук иска да коли Бойко, заради уволнен честен чиновник...


Преди 2 години народът излезе по улиците заради абсурдно назначение. Днес изобщо не е изключено, кабинетът да се срути, заради абсурдно... уволнение. В момента във Фейсбук буквално ври и кипи, след гнусната постъпка на Бойко Борисов, срещу едини съвсем обикновен чиновник, не заемащ никакъв политически пост, и от 20 години вършил си съвестно работата в МО. Та този човек беше уволнен, заради... снимка до стар немски танк от преди години.
Ловът на "нацисти", който се разгаря в последните дни удари и по Иво Антонов, който от около 1 година е директор на дирекция "Социални дейности" в МО. Преди това е бил на различни експертни длъжности, и цялата му кариера е минала в МО. Основното, с което се е занимавал, е било да издирва и възстановява порутените военни гробища и паметници на български бойци от различните войни. Възстановил е хиляди гробове, и то извън България. Също той участва в поставянето на паметната плоча в Македония, която по-късно сръбският агент Миленко разби с чук.
Та този човек, който цял живот си е вършил работата, и не се е бъркал в политиката, изведнъж се оказа "обществен враг". И бе уволнен цинично с нареждане на премиера. То да оставим настрана, че премиерът не може да уволнява чиновници, а това става по определен законов ред, и от съответния министър. Но при Бойко моделът "джаста праста", както знаем, си е нормален.
Но извън процедурата, моралната логика на това решение е абсурдна. Иво Антонов преди години се бил снимал с нацистки поздрав, докато се показва от купола на стар немски танк. Ами това е очевидна шега, хиляди хора имат подобни снимки. Да припомним, че дори британският втори престолонаследник - принц Хари, на един маскарад, се облече като нацист.
И сега, заради тази снимка, Антонов си загуби работата. Човекът има семейство, не е крадлив политик, и едва ли има милиони в Швейцария. Живее от работата си, която при това върши добре. И накрая какво - една самозабравила се мутра го уволнява, заради личната си суета и заради сакън да не го обявяват за нацист.
Естествено, този случай взриви социалните мрежи. Добри Божилов написа следното:

"Аз лично протестирам срещу уволнението на Ivo Antonoff от МО. Той не е никакъв нацист. Дългогодишен служител в МО. Не заема политически длъжности. Върши си работата. Човекът има семейство. Не може просто така да размяташ хората като носни кърпички. Това е грозно и гнусно, Бойко трябва да се извини. Някаква снимка от някога си на стар немски танк, и си губиш работата. Абсолютен цинизъм, Бойко е страхливец и подлец, който размята хората заради личната си гнусна персона. Иво, освен това, е в МО, от преди Бойко да влезе в политиката. Бойко още е бил криминалния контингент, когато Иво е постъпил на държавна работа. Гнусотия. Дори само заради такива привидно дребни неща, си струва да обесиш тия управляващи. Отчитайте, че държавата се състои от малки хора, които работят нещо. Тия отгоре само лапат, а тия от долу работят. Гаврата с малкия човек, заради психопатията на премиера, означава да обесим премиера. Или поне да го пратим в съответното лечебно заведение... Повръща ми се от Бойко!"

Даниела Цанова - друга видна Интернет общественичка, която обикновено е в спор с Божилов, се присъедини към него:

"Подкрепям Добри Божилов в защита на Иво Антонов - уволненият днес началник в МО. Не само защото Иво ми е приятел във ФБ , но защото аз ще трябва да плащам солидарно с всички вас, когато Иво осъди държавата. Да го уволниш за това, че преди N на брой години бил сторил нещо си, ами след това министър Ненчев го награждаваше и го награждаваше , че се грижи за българските военни паметници, че работи за възраждане на патриотизма. Че се среща с ветерани, че прави срещи в Македония за поддържане на българските паметници там, въобще все патриотични и възпитателни действия. Разбира се за нацисткия му поздрав, трябва да си понесе едно наказание, но уволнение е много силно раздрусване. Още повече със задна дата, Борисов се престарава ! "

Пламен Пасков пък написа:

Не знам - какви са официалните мотиви за уволнението на Ivo Antonoff, но това е антибългаризъм!
Истинската причина за неговото уволнение (убеден съм в това!), е, че този човек постоянно, всеотдайно, парче по парче, адрес по адрес, камък по камък се грижеше за възстановяването и поддръжката на Българската бойна слава, за обраслите в бурени, потрошени и унищожени български войнишки паметници. Това беше неговата битка на поста му за съхраняване на избледняващата и изчезващата ни бойна памет.
Но! Туземците в колонията нямат право на памет! Още по-малко - на бойна памет! Не им се полага!
Чоевек, който се занимаваше с практическо родолюбие на дело, ежедневно, години наред, на територията на България, Македония, и Сърбия - навсякъде, където са му стигали правата и възможностите за това. По поля, баири, камънаци, върхове, буренаци и развалините на днешната и минала България. В дъжд, пек, студ, сняг, и вятър.
Истинската причина за уволнението му е, че за политическите нищожества около, и най-вече над него тази дейност беше трън, беше знак, че може и трябва да се работи и иначе. Че неговата дейност и мисия беше да бъде хранител и страж на мъждукащото пламъче на българската родова, в това число и бойна памет, платена с кръвта на дедите на днешните 50-60-70 годишни българи.
Аз подкрепям Иво Антонов!
И ако има приятели, познати, родолюбиви хора, които могат с нещо да помогнат за съхраняването на неговата крайно необходима и българоугодна длъжност, да го върнем на тази амбразура, помагайте!
Той е нужен именно за да защитава България, българите и най-вече - българските войници. Тези войници и офицери, загинали именно за тази, последната България, които ние и политическите мухльовци, отцеругатели, и майцепродавци дружно сме на път да бутнем в канализацията на историята.
Този път - завинаги!

И всичко това са само по-известните лица от Фейсбук. Из коментарите и анализите се среща какво ли не, вкл. призиви "след като се вдигнахме срещу Пеевски, да се вдигнем сега за Иво".

Доколкото напрежението в обществото не е малко, а Бойко Борисов вече дразни огромното мнозинство от народа, никак не е изключено съвсем скоро да видим третият и последен край на правителството на тази абсурдна мутра... И това може да стане именно, заради гаврата с обикновения човек...

Добри Божилов
18.05.2017