Adsense-top

Двойните стандарти! Шарлитата могат да се шегуват, подиграват и усмиват всеки, но не и ние

И настана масова хистерия! Кой бил нацист, кой комунист, търсят се болшевиките и се издирват под дърво и камък национал-социалистите.

Попаднахме отново в машина на времето, която има за цел да вади циклично скелети от гардероба.

Причината?

Тя може да бъде само една – отклоняване на общественото внимание от съществените теми, които пряко го интересуват и от тях зависи животът на всички нас.

Ако Шарлитата могат да се шегуват, подиграват и усмиват всеки и всичко се смята, че това е демократичен акт, защитен от свободата на словото. Ако всеки от нас, обаче, се пошегува по „чувствителна тема“, това е престъпление. Ако карикатура изобразява политик, който плюе в лицето на Мохамед – това е изкуство, ако произнесеш името на Хитлер за каквото и да било, ти вече имаш черен печат на дясната ръка, също като при комунизма.

Всеки може да бъде чувствителен и да разиграва коня си както реши. Не си спомням война, в която всички народи да не са били удавяни в кръв, включително и нашия. Ако автоцензурата е средството да лишиш човека от самоличност, нека бъде така, но нека не се забравя, че бумерангът се връща на същото място от където е хвърлен.

Притеснителното е, че някои хора, които претендират за разум са всъщност завършени глупаци, готови за миг да произведат и възродят собствените си палачи. И всичко това от едната глупост.

Николай Марков, Фейсбук