Adsense-top

Ексдепутат от "Атака", нахлул в НАТФИЗ, стана областен управител

Резултат с изображение за изображение Атака нахлу в НАТФИЗ

Министерски съвет назначи бившия депутат от "Атака" Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област. Новият губернатор е от квотата на "Обединени патриоти" във властта.
 Илиан Тодоров беше рамо до рамо с лидера на "Атака" Волен Сидеров при нахлуването и сблъсъците в НАТФИЗ в София през есента на 2015 г. Дни преди това Тодоров и партийният лидер се опитаха със сила да спрат работата на магазин за цигари с довода, че там се продават наркотици.
 По образование Илиан Тодоров е магистър по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги С. Раковски“. Избиран е два пъти за народен представител. Той става областен управител, след като кабинетът освободи досега заемалата длъжността София Торолова, назначена от служебното правителство.
 Вицепремиерът Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет за сътрудничество
по етническите и интеграционните въпроси, реши още правителството на днешното си заседание.
 Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага Кабинета в сферата на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.
 Тази седмица пък стана ясно, че още един кадър на Института за дясна политика е уреден с пост в новото правителство. Става въпрос за политолога Петър Николов, който неочаквано стана зам.-министър на образованието от квотата на „Обединени патриоти“. По време на преговорите за съставянето на кабинета „Борисов 3“ името му се обсъждаше като вариант на министър на културата.
 Макар и на 37 години, Петър Николов има сериозен опит, на който биха завидели много български политици, често сменящи партиите и политическите си пристрастия в името на държавни постове и облаги. Той е бил експерт в отдела по стратегии на СДС, член на ръководството на ДСБ, член на ръководството на ДБГ, а на последните парламентарни избори се яви от две листи на „Обединените патриоти” (ОП). По време на предизборната кампания „Атака” го представяше като свой кандидат.
 С назначаването на Петър Николов за зам.-министър на практика основните действащи лица от Института за дясна политика са уредени с постове – Нено Димов стана министър на екологията, а Тома Биков е народен представител от ГЕРБ. Към момента, единствено Георги Харизанов не е на държавна работа.

Източник: 24 часа