Adsense-top

Цацаров: Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого

Резултат с изображение за изображения цацаров

Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Радио „Фокус“-Пирин Според главния прокурор активността на председателя на ВКС Лозан Панов в посока конституционни промени е лесно обяснима.
 "За съжаление обяснението, поне за мен, не е свързано с огромна загриженост за бъдещето на съдебната система, а преди всичко с лична загриженост и със загриженост на политически интереси на малка група хора. Не мога да приема тази рязка, силна и бих казал тотално противопоставяща намеса на политиката в съдебната система", коментира Цацаров.
  "Дайте да си зададем въпрос – какво всъщност е съдебна реформа. Аз съм бил 20 години съдия, 4 години съм прокурор. За тия 24 години постоянно се говори и прави съдебна реформа. Тя е нещо като това, дето историята нарича „перманентна революция“, отбеляза още той.
 По думите му с термина „съдебна реформа“ се упражняват всички. "С термина „съдебна реформа“ се упражняват огромно количество политици, които, ако бъдат попитани в какво се изразява съдебната реформа, част от тях, особено тези, които седят зад г-н Панов, просто ще кажат, че тя се изразява в смяна на главния прокурор. Добре – смяната на главния прокурор какво ще реши? Или какво ще решат една, две, три бройки нови или стари в прокурорската колегия?", запита главният прокурор.
 "Какво е нужно на българския гражданин? – Бърз процес, справедливост, по-малко условни присъди, по-малко върнати дела", отбеляза Сотир Цацаров.
 "Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого. Съдът също работи. Изменения в конституцията? Какво ще доведат измененията в конституцията за бързина и справедливост? Дневният ред на хората, които в момента работят за съдебна реформа, е политика", заяви още той. По думите му този дневен ред не е успял до момента, няма и да успее.
 "Крайно време е да помислим, че съдебната реформа означава само едно – справедливост за хората. Всичко друго са вътрешни ежби и вътрешни противоречия, всичко друго са хленчения от телевизионния екран, които се повтарят вече трета или четвърта седмица. С това никой нищо няма да спечели. Така че дайте да си вършим работата. Това само, ако направим, стига", коментира главният прокурор.
 "Ако имам грехове към системата, може би единият от тях е моят глас в подкрепа на г-н Панов. Но всеки се учи от грешките си", каза още той.

Източник: Епицентър.бг