Adsense-top

Частен имот в средата на улица

Частен имот в средата на улица

Частен имот се появи по средата на улица в квартал „Манастирски ливади“ в София. Две поредни вечери живущите в района излизат на протест, заради затварянето на ул. „Казбек”, съобщава БНТ 2, тъй като на кръстовището на улицата с ул. „Ген. Стефан Тошев” има поставени заграждения.
Живущите в района разбират, че ще трябва да заобикалят, за да стигнат до домовете си. „Проблемът е, че улицата изчезва по средата”, казва жител на квартала. Друг допълва: „Последната новост за нас е прекъсването на улицата, която естествено по права линия ни дава възможност да излизаме на бул. „България”.
Работниците казват, че на картата може и да има улица, но по градоустройство няма. Пред БНТ 2 кметът на район „Витоша” инж. Теодор Петков, заявява, че строежът е напълно законен: „Там по регулация улица няма. Това че е асфалтирана, просто така било положението. По регулационен план, действащ от 2007 г., няма улица. И реално собствениците са си оградили собствения си имот.” Кметът на района коментира, че според застроителния план на мястото може да бъде изградена жилищна сграда с височина кота корниз до 15 метра.

Източник: fakti.bg