Adsense-top

Скандал: Лондон спря информацията към САЩ за атентата в Манчестър

Резултат с изображение за изображение град манчестър

„Ние високо ценим важността на отношенията, които имаме с нашите надеждни партньори за разузнаването, правоприлагането и сигурността по целия свят. Тези взаимоотношения ни позволяват да си сътрудничим и да споделяме привилегирована и поверителна информация, която ни позволява да победим тероризма и да защитим хората у нас и в чужбина. Когато това доверие бъде излъгано, се разрушават тези отношения и така се подкопава не само разследването ни, но и доверието на жертвите, свидетелите и техните семейства”, гласи официалната позиция на британските власти.
„Извършени бяха обиски в северния квартал на Манчестър Блекли, има арестувана една жена”, посочиха от полицията по-рано днес. В последствие задържаната беше освободена без да ѝ бъдат повдигнати обвинения.
Междувременно стана ясно, че арестуваните за организирането на терористичния акт вече са осем - повечето са роднини на извършителя.
Сестрата на атентатора-самоубиец от Манчестър Салман Абеди обяви, че брат ѝ е извършил атаката, тъй като е искал отмъщение за американските удари по Сирия
В Либия бяха задържани бащата на атентатора и по-малкият му брат, заради връзки с „Ислямска държава”. Абеди, по-големият брат на Салман, бе арестуван в Манчестър.

Източник: Вести.бг