Adsense-top

Валери Симеонов: Холокостът е като готварска книга на канибали и човекоядци!

„Няма да подам оставката си! Майтапчийски снимки никога не съм си правил. Нека да се пусне аудиозаписът с вестник Сега. Всичко преминава границите. Ставаме жертви на лов за фашисти!“
Това заяви в интервю за Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.
„Няма как да подам оставка, не виждам основания. Бих желал някой да ми каже защо ми искат оставката. Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 1979 година просто няма. Ще съдя вестник „Сега“ и настоявам да се изкара и да се пусне аудиозаписът“, каза възмутено Валери Симеонов.
„Добре е преди да се раздават присъди и оценки да се изслуша всичко, което съм казал. Бяхме на стаж голяма група студенти. Всеки може да използва някаква снимка, това почва да преминава границата. Ние сме жертви на лов на фашисти“, каза още той.
„Поведението на Павел Тенев е една нелепа шега, която не трябва да бъде в миналото на човек, който взима такъв висок държавен пост. Явно е, че се създава едно обществено мнение, което прехвърля негативността си върху правителството. Иво Антонов познавам от повече от 15 години и възстанови много паметници, изключително предан човек и добър професионалист, който си вършеше работата. Как пък някой не си зададе въпроса дали тази снимка не е монтаж. Може ли по снимка да бъде оклеветяван човек. В момента той е в реанимация. В едно друго шоу един палячо се облича с нацистки униформи и се върти като пумпал по сцената“, възмути се лидерът на НФСБ.
„Бил съм в Бухенвалд, Холокостът е като готварска книга на канибали и човекоядци, в България няма човек, който изповядва фашистка идеология. Двете снимки са ирония и сарказъм, но не е нещо по-различно от показаното по една друга телевизия, където артист се облица с фашистка униформа”, каза още той.
Според Валери Симеонов Сталин не е по-различен от Хитлер.
„Зверствата на Сталин в Русия и Европа са надминали тези на нацистите“, каза той.

Източник: Бултаймс.бг