Adsense-top

Доналд Тръмп и Румен Радев за първи път на среща на върха на НАТО

Резултат с изображение за изображения тръмп радев

Президентът Румен Радев ще присъства на срещата на върха на НАТО в Брюксел. В българската делегация заедно с него ще бъдат министърът на отбраната Красимир Каракачанов и външният министър Екатерина Захариева, съобщава offnews.bg.
 Основна тема на срещата се очаква да бъдат въпроси, свързани със справедливото разпределяне на финансовия принос на държавите членки в изграждането на отбранителни способности на Алианса, както и борбата с тероризма.
 Това е и първото участие на американския президент Доналд Тръмп с лидерите в НАТО. В предизборната си кампания той определи Алианса като "отживелица", но по-късно промени позицията си.
 Заради срещата на върха и посещението на посещението на американския президент Доналд Тръмп мерките за сигурност са изключително затегнати. Брюксел е почти парализиран. Белгийските власти дори помолиха жителите на града да не излизат.
 Началото на визитата на американския президент беше съпроводено с протести. Тръмп ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предвидена е и среща с френския президент Еманюел Макрон.
 Срещата на върха на НАТО е и първата, на която ще участва турският президент Реджеп Тайип Ердоган след опита за преврат през лятото на 2016 г.

Източник: Епицентър.бг