Adsense-top

БСП иска оставката на председателя на Народното събрание


БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и внася подписка за оставката в парламента. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

„Парламентът не работи вече шеста седмица“, заяви Корнелия Нинова. По думите й това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. „В същото време законите, които ние внасяме, не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ПП ГЕРБ чете декларации, пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, зяви Нинова, цитирана от „Фокус“. По думите й управляващите лицемерно искат национално съгласие, но умишлено прокарват разделителни линии.
„Ние сме, цитирам от стенограмите, небългарска социалистическа партия. „Клахте българите, както и турчин не ги е клал“, цитира Нинова. По думите й в стенограмите се твърди, че нямат право да говорят.
„Това е отношение не само към БСП и коалиция „БСП за България“, това е отношение към един милион българи, които ние представляваме. Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни“, каза лидерът на БСП. Тя поясни, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име, и непристойно поведение. „Г-н Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това, и то от политическата партия, която представлява“, заяви тя и подчерта, че Главчев системно не си изпълняла задълженията по правилник.

Източник: ГЛАСОВЕ