Adsense-top

ЦСКА на Гриша Ганчев спечели емблемата! Ще плати 8 милиона лева


ЦСКА на Гриша Ганчев печели търга за емблемата на ПФК ЦСКА АД. Сумата, която трябва да платят, е 8 милиона лева. Офертата е внесена от Иван Велчев-Кюстендилеца, предаде БЛИЦ. Според разпоредбите победителят трябва да плати сумата в срок от една седмица. Има обаче възможност срокът да бъде увеличен на един месец, но не повече. 
Ако и до този един месец, сумата не бъде внесена, се приема следващата оферта, която е на стойност около 3,5-3,6 милиона лева. 
На търга, обявен за днес от синдик Дора Милева в Кърджали, трябваше да стане ясен новият собственик на активите и пасивите на фалиралия клуб. Те възлизат на близо 1,65 млн. лв., като най-ценна от тях е емблемата. Смята се, че който притежава именно нея, той носи автентичността на клуба. 
Очакваше се синдик Милева да приеме 4 оферти - на представители на първодивизионния ЦСКА, спонсориран от Гриша Ганчев, на Никола Газдов - представител на ЦСКА 1948, който играе в четвърта дивизия и на две фирми. 
Първият търг през март беше провален заради сблъсъци на фенове с представителите на аматьорския клуб. За да предотвратят такива спречквания днес (30 май) в Кърджали бяха мобилизирани жандармерия и полицейски части от София и Пловдив. Привържениците бяха проверявани щателно, а някои от тях дори не бяха допуснати до града. 
Още от сутринта градът бе под полицейска обсада заради присъствието на доста фенове на ЦСКА. Униформените обаче не позволиха на привържениците да доближат жилищния блок, в който е кантората на синдик Милева.

Източник: Епицентър.бг