Adsense-top

Изненада! Вижте кога пада кабинетът „Борисов 3“!


Кабинетът „Борисов 3“ може да падне единствено, ако хората се вдигнат и го свалят, каза социологът доц. д-р Жеко Кьосев.
Той обясни, че в момента има конфронтация между министрите в новото правителство, но тя няма да бъде повод  правителството да се разпадне.
Противоречията са нормални във всяка една коалиция.  Все още всеки е индивидуалист, всеки иска да наложи егото си и да се докаже пред избирателите си, макар че избирателите бяха подведени и излъгани и го разбраха веднага след изборите. Има леки дразги, прехвърчат искри, но те не са достатъчно големи, за да подпалят чергата, която са си опънали удобно управляващите. Никой от тях обаче няма да прекрачи границата и да захвърли властта, до която се е добрал с толкова зор и толкова флирт с избирателите.
Кабинетът може да падне единствено и само от обществения натиск, който по един или друг начин може да бъде предизвикан, категоричен съм в това“, каза още Кьосев.
Ние също сме категорични.
Това е власт, който е извоювана с толкова много лъжи, че как се дава?
Това е власт, която всеядните патриоти за пръв път опитват и вече усещат сладостта й. А тепърва само са бръкнали в кацата с мед, а кацата е дълбока и кой ще я ритне, когато може просто да си рови в нея?
За пръв пък Каракачанов е министър! Позата му на паун вече стана характерна и тъкмо я е докопал. Вярва ли някой, че в „името на България“, какъвто е девизът на новото правителство, шефът на ВМРО ще се раздели с кокала?
Абсурд!
Патриотизмът минава през джоба и следващото доказателство е Валери Симеонов. Всъщност най-яркото доказателство. Той тотално забрави кой го избра и защо го избра и в момента се вживява като фюрер на патриотите. И лае под команда там, където ГЕРБ трябва да мълчи.
Така че коалиционните партньори са сигурни. С топ не можеш да ги разбиеш.
За ГЕРБ пък едва ли някой дръзва да си помисли, че ще ще се разцепят и внезапно ще се разболеят от гузна съвест. И Лилито ще си признае за калпавия асфалт по магистралите и ще си хвърли оставката, или Владислав Горанов ще се разплаче, че не е дал обещаните пари на пенсионерите и ще изпадне в душевен катарзис.
При Цецко и Винету, пък и дума не може да става.
Единственият начин тези политически главорези и партийни метастази да се махнат от управлението, наистина е натискът отдолу.
Когато хората започнат да плащат новите си сметки за ток през есента. И 30 процента по-скъпата газ.
Когато болните тотално останат без лекарства.
Когато пенсионерите разберат, че 90 евро пенсия не е повишение, а подигравка.
Когато младите се уморят да си търсят работа и единственият изход е улицата.
Когато синдикатите, вместо да се крият в кабинетите си, наистина поведат работниците за по-достоен живот и заплащане.
Нещо, което овчедушният и примирен българин няма да направи.
И все пак нека не униваме.
Нека се надяваме на чудо, че все пак 2,5 милиона души ще се сетят, че живеят в гето на ръба на мизерията,  ще се осъзнаят и ще извикат -Баста!
Но чудесата, особено в България, се случват все по-рядко.
А народът умира, но не се бори.
Защо?

Източник: Skandalno.net, с редакции